10 кратки вицови за долго смеење

– Како се викаш?
– Зоран.
– А како ти викаат?
– „Зоране, елај си на тука!“

– – – – – –

На онлајн настава:
– Мишо, имаш ли домашно?
– Да, учителке. Да ви донесам ли едно шише?

– – – – – –

– Мамо, изгубив два килограми.
– Супер, па тоа е многу убаво.
– Да, ама едни колумбијци не мислат така…

– – – – – –

– Брат, извини за сношти, малку се напив!
– Какво малку бе, ти сношти плачеше за љубовницата пред жена ти!

– – – – – –

Во приватна болница:
– Докторе, точно ли е дека здравјето не се купува со пари?
– А бе, кој ви ги полни главите со тие глупости?

– – – – – –

– Душо, бизнисот на татко ми пропадна!
– Значи знаев дека тој ќе најде начин да не раздели.

– – – – – –

Сопругите се најголеми душмани… Ем не даваат, ем не даваат друга да ви дава…

– – – – – –

После 50, животот е само изненадувања. Кивнеш и не знаеш кој пршлен на каде ќе тргне…

– – – – – –

– Мила, си имала ли некој друг пред мене?
– Денес ли?

– – – – – –

Мајката му вели на 35-годишниот син:
– Твоите врсници одамна престанаа да шетаат ноќе, веќе имаат жени, деца, хипотеки! А ти?!
– Што јас? Јас ли сум крив за нивната беда?