10 кратки вицови за долго смеење

– Честит празник, зетко.
– Каков празник, мамо?
– Денеска си одам дома.

– – – – – – –

Се случува понекогаш да сретнеш некого и од првиот миг да сфатиш дека сакаш да го поминеш животот без него.

– – – – – – –

Ми се фали една инстатутка дека имала многу обожаватели. Ѝ велам „евтината роба има многу муштерии“.

– – – – – – –

– Немам големи барања од животот, литар ракија, литар млеко и мачка…
– А зошто ти е мачка?
– Да го пие млекото.

– – – – – – –

– Кажете ми некоја ваша карактеристика.
– Претерана искреност.
– Ооо, тоа мислам дека е реткост во денешно време.
– Ме боли к*рот што мислите.

– – – – – – –

– Жено, излегувам со другарите. Ако случајно задоцнам, синот нека запише медицина, а ќерката право!

– – – – – – –

„Почитувани оптимист, песимист и реалист. Додека вие споревте за чашата, дали е половина празна или половина полна, јас ја испив!“
Со почит,
Опуртинист

– – – – – – –

На гатачка:
– Ќе доживееш многу емоции, задоволства, ќе има многу с*кс, барови, ресторани и ќе јадеш многу ќотек.
– Но зошто ќотек?
– Затоа што мажот ти ќе разбере.

– – – – – – –

Чудно време дојде. По огласите пишува дека работодавачите бараат инженери, научници и лекари, а жените упорно раѓаат блогери, влогери и инфлуенсери.