10 кратки вицови за долго смеење

Група паметни авганистански бегалци ја заобиколиле Македонија.

– – – – – – –

Си го гази еден Македонец Југото на удолница со 100 км/ч. Го запира полицаец и му вели:
– 200 евра!
– Дај уште 50 и земи ја!

– – – – – – –

На еден кочански мафијаш му се родиле близнаци. Се среќава со еден пријател и му кажува:
– Да ти се пофалам… Ми се родија близнаци.
– Браво! Да ти се живи и здрави! А еднојајчани или двојајчани?
– Па, едното е двојајчано, а другото е женско.

– – – – – – –

– Мајко, удрив човек со колата. Ми требаат 1000 евра да средиме работа:
– Удри ги и сведоците и доаѓај дома, супата ќе ти истине.

– – – – – – –

По прегледот:
– Благодарам, докторе.
– Благодарам е многу. 50 евра се доволно.

– – – – – – –

Со жена ми заклучивме дека не сакаме да имаме деца. Децата не ја примија добро веста.

– – – – – – –

Мојата плата отиде да пивне едно и не се врати!

– – – – – – –

Уште два брана и Божиќ.

– – – – – – –

Кога ти се појавуваат пари – се појавуваат жени! Штом се појават жени- парите исчезнуваат! Исчезнат ли парите – исчезнуваат и жените! Исчезнат ли жените – се појавуваат парите… Ако од тој маѓепсан круг успеете да ги тргнете жените – станувате богат!

– – – – – – –

Сакале или не… од денес сите сме во деветиот месец…