10 кратки вицови за долго смеење

Дај им Боже 6000 денари пензија на сите пратеници и дари ги Боже со многу долг живот! Амин!

– – – – – – –

Да аплаудираш на наш политичар, затоа што изградил пат, училиште или мост – е исто како да аплаудираш на банкомат затоа што ти дал 30% од твоите пари, а 70% ти ги украл!

– – – – – – –

Жени под 200 тегли ајвар да не ми пишуваат!

– – – – – – –

– Што е тоа што мажот го има, ама на комшијата е два пати поголемо?
– Не знам! – се вцрвува таа.
– Меракот мила, ти што си помисли?

– – – – – – –

Сношти таман да заспијам и кога се замислив…
„Нудистите како си ги чистат очилата за сонце?“

– – – – – – –

На шалтер во заводот за вработување во едно помало македонско гратче:
– Се вратив од Германија за да работам во Татковината. Со кого треба да разговарам?
– Со психијатар!

– – – – – – –

Да доживееш до пензија е сон! Да живееш со пензијата е уметност!

– – – – – – –

Паметната жена знае, дека најкорисното нешто во домот е виновниот маж.

– – – – – – –

Во аптека:
– Може ли една кутија дијазепам, зошто на мажот ми му се слоши?
– Која е причината?
– Чизми од 100 евра.

– – – – – – –

Дами, каснете си, летото е дури догодина!