10 кратки вицови за долго смеење

За прв пат во 30 години ќе ми притребаа знаењата за тангенс и котангенс, но детето веќе си го напишало домашното само…

– – – – – –

– Тато, кое е најглупото нешто што си го направил на млади години?
Таткото го погледна, воздивна тешко и замолче…

– – – – – –

Сезоната на платената љубов започна. Излезе iPhone 12…

– – – – – –

– Што е заедничкото меѓу Дон Жуан и даночен инспектор?
– И во двата случаи ќе ти го начука професионалец!

– – – – – –

Книгата на Гинисовите рекорди влезе во книгата на Гинисовите рекорди, како книга со најголем број рекорди во една книга.

– – – – – –

Младата невеста ѝ се јавува на својата мајка:
– Ало мамо, сакам да го изненадам сопругот со ручек кога ќе се врати од работа. Правам таратур, само заборавив кога се ставаше фидето, пред или откако ќе зоврие?

– – – – – –

– Дедо, как да стигнеме до Струумца?
– Гледате ли га таа зелената нивичка на премиеро. Ќе га помиинте и од другата страна има една рекичка шо говоре. Она ќе ви го каже пато.

– – – – – –

– Жено, знаеш ли дека човек искористува само една трета од својот мозок?
– А што прави со другата третина?

– – – – – –

– Комшивке, да дојдеш да те честам едно кафе.
– Зошто, бе комши?
– Вчера, така викаше по твоето дете, што и моето си ја исчисти собата и се облече потопло.

– – – – – –

Започна сезона кога дома викаме:
– ВРАТАТАААААА!