10 кратки вицови за долго смеење

Имате околу 40? Сакате сите да се восхитуваат на вашиот младешки изглед?
Кажувајте дека сте 60…

– – – – – –

Две баби продаваат на тезги на зелено пазарче една до друга. Едната ѝ расправа н другата:
– Да ти кажам Митро, најлошо нешто за доматите во фолија е ако ти падне бумеранг внатре. Тоа нема исфрлување!

– – – – – –

Ако на крајот на работниот ден си со 82% батерија на телефонот, веднаш давај отказ! Те експлотираат како роб!

– – – – – –

Мајстор за телевизори оди во еден стан и ја прашува жената:
– Кој го скрши телевизорот?
– Мажот ми. Јас фрлив една чинија, а тој се наведна…

– – – – – –

Седат на кафе маж и жена, стари пријатели. Мажот:
– Мариче, што мислиш за с*ксот?
– Зоки, имам 5 деца, одвај најдов време да излезам од дома, немам време за теории…

– – – – – –

Невестата се правела невина до првата брачна ноќ и наредното утро му вели на сопругот:
– Драги, требало да станеш анестезиолог. Ништо не осетив!

– – – – – –

Дедо ми постојано ми ја повторуваше оваа мудрост „Вистина е само она што ќе го осетиш во устата и меѓу нозете, се друго е лага“.

– – – – – –

Додека ти собираш храброст да му пишеш, друга веќе му прави кафе – гола…

– – – – – –

– 2 часа пржиш, 2 минути јадеш! Што е тоа?
– Тиквички!

– – – – – –

Ако петелот беше главниот, куќата немаше да му се вика кокошарник.