10 кратки вицови за инстант подобрување на расположението

Интервју со македонски политичар:
– Зошто постојано најавувате нови стратегии за борба против корупцијата?
– Затоа што корупцијата мутира и сега се очекува четврт бран!

– – – – – – –

Ајде, ставајте слики од одморите, зошто немате уште многу време. Им доаѓа редот на мајките со првачиња!

– – – – – – –

– За да симне килограми, жена ми реши да се занимава со спорт и тоа со јавање.
– Вистина? И каков е резултатот?
– Коњот симна 10 килограми.

– – – – – – –

Мотото на современата интелектуалка:
– Ако читаш книга, без да ја сликаш за Фејсбук, исто како да не си ја читала.

– – – – – – –

Жестока семејна кавга:
– Значи така, а? Можеш да пиеш цел живот една и иста ракија, а не можеш два дена да јадеш едно и исто јадење!!!?

– – – – – – –

Ако се качам кај соседите над нас и учтиво ги замолам да го погалам коњот што трча кај нив, дали ќе ме сфатат?

– – – – – – –

– Господине, овие пари са фалсификат!
– Не са фалсификат, туку се само имитирачки производ, исто како вашето сирење без млеко, што го купив вчера!

– – – – – – –

Директорот го вика вработениот на разговор:
– Мене ваква работа не ме прави среќен!
Вработениот:
– Па дајте си отказ директоре ако не ве прави среќен!

– – – – – – –

– Сине, како е на училиште?
– Јас со татковци на единичари не разговарам!

– – – – – – –

– Дедо, сакам сладолед.
– А бе внучко, и јас многу нешта сакам, ама баба ти дала пари само за 2 пива!