10 кратки вицови за љубителите на црниот хумор

– Зошто пациентите во лудница ги држат разделени?
– За да не формираат влада.

– – – – – – –

– Каква прекрасна вазна! А зошто не ставите и цвеќиња внатре?
– Затоа што во неа е пепелта на мојот сопруг!
– Господи Боже! Многу ми е жал! Не знаев дека сопругот Ви починал!
– А, не! Жив и здрав си е! Ама си ја тресе цигарата каде што ќе му текне!

– – – – – – –

– Зошто кинеските деца не веруваат во Дедо Мраз?
– Зошто тие ги прават играчките.

– – – – – – –

Нашата медицина е вистински помошник на владата во оптимизација на трошоците при пензиската реформа!

– – – – – – –

Фразата „Ти си последниот човек, на кого би сакала да му нанесам болка“, ме наведува на две мисли:
1. Оваа жена има список.
2. И јас сум на тој список.

– – – – – – –

Поделеност на личноста:
Душата ти оди на плажа, а телото на работа.

– – – – – – –

– Мамо, денес на училиште учевме како се прават експлозиви!
– Браво, сине. А утре што ќе учите на училиште?
– Кое училиште?

– – – – – – –

Брачен пар има две прекрасни ќерки. Третото дете е грд син!
Сопругот загрижено: Ти да не ме изневери случајно?
Сопругата: Не, овој пат не!

– – – – – – –

Во одделение на Брза Помош:
– Кој пациент чакаше за преврска???
– Си тргна човекот… Раната му зарасна…

– – – – – – –

– Келнер! Каква е оваа свинска вешалица??? Одвај ја џвакам, а вкусот е никаков, како да јадам текстил!
– Господине, не е лошо прво да си ја симнете маската…