10 кратки вицови за љубителите на црниот хумор

Евреинот му вели на синот:
– Сине, ако мислиш да се жениш, сега му е мајката… не можеме никого да поканиме.

– – – – – –

– Многу ли сум лошо докторе?
– Оууу, с*ање, запрете ја аутопсијата!

– – – – – –

Ве молам не ме одбегнувајте! Од цигарите си кашлам…

– – – – – –

Лесно беше кога бевме мали. Ако некој не ти се допаѓа ќе го треснеш со лопатката по глава и ќе го затрупаш со песок. Сега за тоа се добива доживотно…

– – – – – –

Син ми, кој си го заборава ранецот на училиште неколку пати неделно ми вели дека кога ќе пораснел сакал да биде падобранец.

– – – – – –

Ливче на масата: „Драги, отидов на работа. Јадењето е на шпоретот. Го пуштив јас плинот, ти кога ќе станеш само запали.“

– – – – – –

Животот е краток… Потрпете уште малку!

– – – – – –

– Жено, никогаш не сум верувал дека нашите децата ќе стигнат толку далеку.
– Е зошто бе? Па ние сме инженери. Катапултот сме го направиле закон. Донеси го кучето!

– – – – – –

Сега дали ви е јасно зошто не ни кажуваат за вонземјаните?

– – – – – –

– Душо, згрешив. Ти беше во право! Ајде да се смириме.
– Добро. Почекај, не јади! Ќе ти направам нешто друго.