10 кратки вицови за љубовта и таквите работи кога си во брак

За да ви е успешен бракот, жената не треба да ви ги пегла кошулите, туку да ви ги гужва!

– – – – – –

– Женооо, ‘рчиш!
– И за тоа ли ме разбуди?
– Не! Ајде да се смениме сега ти одозгора…

– – – – – –

Семејство на ехо во 24-та недела:
– Докторе, ќе има ли куре меѓу нозете? – со надеж прашува сопругот.
– Ќе има, ќе има! После 14-15 години.

– – – – – –

Дедо ми на времето ми расправаше:
– Жена сама на море и овошна градина крај пат – не се допазуваат!

– – – – – –

– Што е заедничко меѓи женскиот циклус и Дедо Мраз?
– Ако не слушаш не доаѓаат!!!

– – – – – –

Една жена започнува кавга со нејзиниот сопруг:
– Ти дали сфаќаш колку долго не сме воделе љубов?
– Еве, пак се фаќаш за теми од пред три години!

– – – – – –

Жената е како бебето… Ако не ја надгледуваш, може да лапне нешто без да сака…

– – – – – –

Таткото:
– Кој е главен во куќата? Кој е глава на семејството?
Децата:
– Тиииии, татооооо, ти си главен во куќата!!!
Таткото:
– Потивко да не слушне мајка ви!

– – – – – –

– Колку чини овој уред за мачење?
– Но Господине, тоа е бурма…