10 кратки вицови за подобрување на расположението

Македонски пошти решиле да издадат нова серија марки со познати современи политичари. Сега луѓето се чудат од која стана да ги плукаат.

– – – – – – –

Македонските патишта се во ужасна состојба не заради камионити, туку заради јахтите.

– – – – – – –

– Гладен човек со пет букви?
– Веган.

– – – – – – –

Крикот на модата – тоа е звукот што го испушта мажот кога ќе го види цените!

– – – – – – –

– Докторе, ме боли главата!
– Доста мори, не сум јас мажот ти!

– – – – – – –

– Дали на новогодишната трпеза може да има руска салата ако сме членка на НАТО. За другар прашувам.

– – – – – – –

Бракот може да се смета за успешен, ако мажот има можност да си фати љубовница, но нема желба.

– – – – – – –

Драг Дедо Мраз, дај им на сите пратеници како нашите плати!

– – – – – – –

– Ало! Имам проблем со компјутерот. На мониторот ми пишува дека не го разпознава принтерот.
– И Вие што направивте?
– Го свртев мониторот накај принтерот, за да го види и разпознае. И пак не го разпознава. Што да правам?
– Покажете му го со прст.

– – – – – – –

ЉУБОВ е… кога таа ќе ја тресна вратата на колата, а ти ќе се насмевнеш и ќе си помислиш:
„Боже, каква јака Македонка.“