10 кратки вицови за повесел ден

– Вие која сте?
– Јас сум жената од вашите фантазии.
– А зошто сте сама?

– – – – – – –

– Жено, одам по леб!
– Може да заврне, земи си јакна!
– Си носам, во куфарот ми е.

– – – – – – –

– Како си?
– Добро.
– Дај ми 500 денари на заем?
– Немам.
– Е како си добро, кога немаш ни 500 денари?

– – – – – – –

– Те напуштам!
– Тоа е добра вест.
– Никогаш повеќе нема да сретнеш таква како мене!
– И уште една добра вест.

– – – – – – –

Женските очи не са огледало, туку оптички прецизен инструмент за мерење!

– – – – – – –

– Од сабајле убив 3 женски и 1 машка мува!
– Е како ги распозна?
– Па тоа е лесно. Женските беа на огледалото, а машката на шишето со ракија!

– – – – – – –

Велат дека с*ксот го продолжува животот. Мајко мила, значи мене деновите ми се броени.

– – – – – – –

– Ало полиција, ме ограбија!
– Полека, смирете се. Кажете ми како изгледаше ограбувачот?
– Па, како и секоја друга банка!

– – – – – – –

Зошто не може килограмите да се топат како парите, или барем парите да се трупаат како килограмите?

– – – – – – –

– Одамна ли пушите?
– Веќе 25 години!
– Како е можно? Значи сте започнале на 5?!
– Не, јас сум 45 години.
– Ооо, добре изгледате!
– А, тоа ми е од алкохолот!