10 кратки вицови за повесел празничен ден

– Абе брат, ти пееш ли под тушот?
– Дааа!
– Е, и од кога не си пеел?

– – – – – –

– Докторе, ме боли црниот дроб.
– Пиете ли?
– Пијам, ама не помимнува…

– – – – – –

Си седел еден дебел маж во училишен двор. Поминала една учителка и го прашала:
– Дете ли чекате?
– Не, од пивото е!

– – – – – –

– Ние со сестра ми сме близначки и мојот сопруг постојано не меша.
– А мојот пак постојно ме меша со мојата најдобра другарка.

– – – – – –

Разговараат две пријателки:
– Просто е одвратно во што се претвораат луѓето, кога многу им се сака с*кс.
– Бившиот ли ти се јави?
– Јас му ѕвонев.

– – – – – –

– Денешната младина ништо не почитува, с*кс пред брак не им е никаков проблем!
– Така е! Кога ќе ми текне како беше во наше време. Мене на пример жената прв пат ми даде дури после второто дете…

– – – – – –

Сношти и вртам на љубовницата и крева мажот ѝ. Требаше да импровизирам и го убедив да се премести во Телеком. Беше интересно!

– – – – – –

Дувајќи ги свеќите на тортата си посакав: Да ги менувам женските секој месец.
И ми се оствари: Другарите ми подарија календар со голи убавици.

– – – – – –

Отидов кај комшивката да ми даде ракиичка… Не ми даде… И ракиичка исто…

– – – – – –

– Мамо, јас сум теленцето, ти си кравата, а тато бикот ли е?
– Татко ти е волот, бикот живее на другата улица.