10 кратки вицови за повесел празничен ден

Ви посакувам на сите да си најдете пари во џебот на есенските алишта!

– – – – – –

Семејна кавга:
– Јас сум жена, а не машина за миење садови…
– Јас сум маж, а не банкомат…

– – – – – –

– По што се карактеризира современиот маж?
– На современиот маж едно шише му е малку, а една му е многу.

– – – – – –

– Салатата „Цезар“ колку чини?
– 280 денари.
– Цезар лично ли ќе ми ја сервира?

– – – – – –

Имам един другар, кој сака да се ожени, за да имал с*кс секој ден!
Јас ли да му кажам или…?

– – – – – –

Да плачеш, не мора да значи дека си слаб! Може да плачеш затоа што си дебел…

– – – – – –

Омилената фраза на шефовите „Нема незаменливи луѓе!“ Но штом ќе дојде вашиот ред да отидете на одмор, вие сте единствениот!

– – – – – –

Жена ми е многу досадна брат! Другите жени бараат плажа, море, а мојата се едно па исто „Собери ја елката, па собери ја елката!“

– – – – – –

Си ја работам швалерката во кујната на масата, кога наеднаш влезната врата се отвора и таа панично вели:
– Мажот ми! Брзо, од позади!
Си знаев јас дека треба да избегам, ама таква понуда не се откажува.

– – – – – –

Жени со под 100 тегли ајвар да не ми пишуваат…