10 кратки вицови за повесел викенд

Прабаба ми велеше:
– Пази се чедо од касната пишерка, од жена со мустаќи и од маж кој не пие!

– – – – – – –

Скапи бандажи на евтина кола и силикон на проста жена, са еднакво безсмислени.

– – – – – – –

– Драги, зошто нашиот компјутер им толку многу вируси?
– Затоа што некој многу често го боли главата!

– – – – – – –

Со јога треба да се занимаваш сега, за на стари години, да можеш да си ги исечеш ноктите на нозете!

– – – – – – –

– Тато, тато, сакам iPhone 12!
– А бе ве ти 500 денари, оди во паркот да се напиеш како нормалните деца.

– – – – – – –

За разлика од телефонските измамници политичките дејствуваат законски!

– – – – – – –

Си одев по улицата, кога некој наеднаш припука. Сите почнавме да бегаме и после 2 часа ми дадоа медал… Маратон било.

– – – – – – –

– Кире, бремена сум! И сега како чесен чесен маж, ти треба да се ожениш за мене!
– Да, ама како чесен маж, јас веќе сум женет!

– – – – – – –

Најопасен е човек без facebook! Ниту го знаеш каде е, ниту што мисли, ниту што прави…

– – – – – – –

– Ало, брза помош ли е тоа?
– Да, кажете…
– Многу брзо ми требаат 200 евра!