10 кратки вицови за весел крај на работната недела

Ситиот на гладниот не му е пријател. Работодавач му е.

– – – – – –

Од дневникот на една жена:
Едноставно го прашав мажот ми дали знае кој ден е денес… Толку е лесно да исплашиш еден маж!

– – – – – –

Разговараат двајца пријатели и едниот цело време жената си ја насловува како „овој мојот мигрант“. Пријателот не издржува долго и прашува:
– Зошто ја нарекуваш жена ти мигрант?
– Затоа што ги поминува сите можни граници!

– – – – – –

– Јас со какви жени можев да бидам, ама…
– Што, ама…
– Ама не сакаа!

– – – – – –

– Жената може да е паметна, но да не го покажува тоа…
– А може да е и глупа и да не го крие…

– – – – – –

Сите совремни рецепти за готвење треба да започнуваат вака:
– Пред да вклучите шпоретот, излезете од Фејсбук…

– – – – – –

Тоа што берберот и таксистот го знаат, не го знае ни Гугл!!!

– – – – – –

– Сине, ти си пушел ли си некогаш трева?
– Јас сум ќерка ти, тато!

– – – – – –

Социјалните мрежи ви создаваат илузија, дека таму некаде некој се нервира од вашето мислење.

– – – – – –

На пазарот еден продавач вика на цел глас:
– Јаболки од Чернобииииил.
Минувач го прашува:
– Не ли ти е срам бе момче, да продаваш такви отровни јаболки? И плус, кој ќе ти ги купи штом вака си се развикал?
– Што зборуваш бе брат, не можам да стигнам, кој за жената купува, кој за бабата.