10 кратки вицови за весел старт на работната недела

– Што држиш во раце?
– Електронска книга.
– Се обидуваш да го откажеш читањето, или?

– – – – – –

На светот има само три места, каде што луѓето не одговараат за своите постапки: детската градинка, лудницата и Собранието на РМ.

– – – – – –

Дедо ми секогаш ми велеше: Само женската нога се мери од око. За се друго си има инструменти.

– – – – – –

– Мацо, што мислиш за мојот маж?
– Па симпатичен е, интелигентен, весел, но… многу ‘рчи!

– – – – – –

И ми вели таа:
– Работлива сум като краставица во женски затвор!

– – – – – –

Првото правило за успешна врзка е довербата. Второто е… редовното бришење на пораките.

– – – – – –

Интересен македонски парадокс: Човек може да стане пратеник, а пратеник не може да стане човек.

– – – – – –

Најниска во светот е брзината на звукот! Дури на 40 години го слушаш тоа што мајкати ти го рекла кога си имал 16. Во повеќето случаи е доцна!

– – – – – –

– Ало, мажу! Се будам, а тебе те нема. Каде си?
– Ти каде се будиш ма?

– – – – – –

Падне ли снегот, мајка на градоначалник да не си!