10 кратки вицови за весел завршеток на работната недела

Разговараат две плавуши:
– Муце, тебе мажот ти дали те има фатено со љубовник?
– Не, ама љубовникот ме фати со комшијата!

– – – – – – –

Отидов кај комшиите на кафе. Веќе трет ден ме гледаат некако накриво… ми доаѓа да станам и да си одам!

– – – – – – –

Од шеф и жена се бара сè, па што даде тоа!

– – – – – – –

– Тато, тато, на училище децата ме нервираат, ми велат дека сум мафијашки син…
– Ќе одам утре да поразговарам со директорот!
– Добро, само гледај да изгледа како несреќен случај.

– – – – – – –

Психологот:
— Штом некој толку многу ве нервира, напишете едно ливче со неговото име и потоа смачкајте го!
— Јасно ми е докторе! А после што да правам со ливчето?

– – – – – – –

Со грди луѓе не се расправам, затоа што ако настане тепачка, тие немаат што да изгубат!

– – – – – – –

Мало девојченце му пишува писмо на Дедо Мраз:
„Дедо Мраз, те молам за Нова Година испрати ми сестричка!“
По некое време девојчето добива повратно писмо од Дедо Мраз:
„Нема проблем! Испрати ми ја мајка ти.“

– – – – – – –

– Сине, каде е тоа што лупеше компири?
– Тато, мама те напушти пред два дена!

– – – – – – –

– Црвенкапо, што носиш во торбичката? – праша големиот, лош волк.
„Што ми требаше да се бричам?!“ – тажно си помисли Дедо Мраз.

– – – – – – –

Кога ми е досадно, пишувам ливчиња со текст „Трудна сум, јави ми се!!!“ И ги ставам под бришачите на колите на паркингот пред зградата.