10 кратки вицови и афоризми на тема „17-ти ден во карантин“

17-ти ден во карантин. Почна да ми се причинува како да слушам некој длабок, таинствен глас како ми вели:
– Зборува Големиот Брат…

– – – – – – –

Во Македонија да добиеш коронавирус, комшиите ќе речат зошто тој да има а јас не.

– – – – – – –

Сега сме исти како мафијашите. Во куќен притвор, тие со милионите, ние со макароните.

– – – – – – –

17-ти ден во карантин. Мажот:
– Добро ма жено, ме изеде значи. Нема ли да ми кажеш барем еден топол збор?
– Да даде Господ да гориш во пеколот!

– – – – – – –

Ако фризерските салони не отворат до крајот на месецот, 90% од плавушите ќе исчезнат од лицето на Земјата!

– – – – – – –

Сега сфатив дека ние Македонците толку добро ја владееме интонацијата што со фразата „Пи*ка ти мајчина“ можеме да те испцуеме, да те пофалиме, да те поздравиме, па дури и да изразиме сочуство!

– – – – – – –

Карантински дневник:
– Седам по цел ден дома, а кучето ме гледа со поглед „Сфаќаш ли сега зошто ги гризам мебелот и обувките?“

– – – – – – –

Летото наближува и ми е смешно заради комарците. Има да се чудат каде сме.

– – – – – – –

После 17-дневно чистење на Ајфонот со ракија, Сири проговори на македонски и ми побара шопска…

– – – – – – –

На почеток на карантинот фигурата ми беше стројна, сега после 17 дена се си е исто, само без „С“. Од СТРОЈНА стана ТРОЈНА.