10 кратки вицови и афоризми за повесел ден

– Комшивке, каде е мажот ти? Три дена не излегол на тераса, да не е болен нешто?
– Не е болен, го потстрижав!

– – – – – –

– Памтам едно време, во кафаните се пушеше…
– Тато, што е тоа кафани? Тато, зошто плачеш?

– – – – – –

Првите три дена од татковството се незаборавни! Потоа ја пуштаат мајката од болницата.

– – – – – –

Најкраткиот виц:
– Поминува Македонец покрај кафана…

– – – – – –

Добар пример за измешани чувства:
– Да ја удриш мајката на жена ти со твојот нов автомобил…

– – – – – –

И велам на жената:
– Жено, ме боли главата!
А таа:
– Ај не ми ги кради финтите!

– – – – – –

– До колку Пи?
– До 3.14!

– – – – – –

Жена ми си облече кошула на цветчиња. Ја гледам и си мислам: Цветна градина – декар, на декар ипол… Не е жена, туку имот!

– – – – – –

– Зошто жените не го сакаат дождот?
– Затоа што им ги враќа лицата на „фабричките подесувања“.

– – – – – –

Ова лето на плажите ќе биде полно со „Антитела“!