10 кратки вицови за љубителите на црниот хумор

Некаде во Македонија:
– Ајде сине, дувни ги свеќичките и замисли си желба.
– Догодина да ми купите торта…

– – – – – – –

Војник им пишува писмо на родителите:
– Драги родители! Во свирепа битка ја загубив ногата. Сега лежам во болницата без скршен денар. Ве молам помогнете ми – испратете пари!
Таткото му одговара:
– Синко! Научи се да се движиш со колку и нозе да ти останале, бидејќи ова ти е четвртата нога што ја губиш.

– – – – – – –

Во Авганистан отвориле специјална телефонска линија за помош. Кога им се јавиш и кажеш дека си во депресија и не гледаш смисол во животот, од таму ти одговараат:
– Одлично, а знаете ли да возите камион?

– – – – – – –

Пред катастрофа во авион:
– А бе, зетко! Страв ми е да скокнам со падобранот…
– Скокни без него ма мамо!

– – – – – – –

– Абе пријателе, зошто ме излажа, зошто не ми кажа дека си Македонец? О, колку неразумен народ има во таа моја земја… Зошто се срамиш да се наречеш Македонец?
– Ракометот го гледаше ли?

– – – – – – –

Два крокодили пливаат во реката. Покрај нив поминува брод со туристи од различни националности – Кинези, Американци, Нигеријци.
Едниот крокодил се оближува и вели:
– Гледај брат!Мешана скара!

– – – – – – –

Един стар дедо се жали:
– Од кога мечтаеме со бабата за внуци… Арно ама оваа снаата нон стоп ги голта…

– – – – – – –

– Мамо, мамо, види гулаб! Имаш ли леб?
– Немам. Јади го така!!!

– – – – – – –

Шампон „Алцхајмер“ – заборави за првутот.

– – – – – – –

Полицаецот:
– Господине, зошто возите пијан?
– Жена ми роди.
– Доброоо… а каков е тој труп во багажникот?
– Од него роди.