10 кратки вицови за да си се насмееме на маката, затоа што смеењето е половина здравје

Уште на вториот ден од карантинот видов змија во дворот. И трес-трес со мотиката, ја направив парче. И сега 10 дена си седам дома без кабелска и интернет…

– – – – – – –

10-ти ден во карантин:
– Жена ми оди по цел ден низ дома како од мајка родена…
– Гола ли?!
– Не… Се дере…

– – – – – – –

Откако ја даваа „Касандра“ на прва, такво мртвило на улиците не беше било!

– – – – – – –

Во иднина во учебниците по историја ќе има вакво трик прашање:
„Во која година се одржале олимписките игри Токио 2020?“

– – – – – – –

Статистика од полицијата:
провалувања – 0
кражби – 0
улични тепачки – 0
семејно насилство – 1645790

– – – – – – –

2040-та година:
– Како се викаш, кукло?
– Тина.
– Од Кристина ли е скратено?
– Не, од Карантина…

– – – – – – –

Нешто не ми е јасно кај овие западниве, либералниве земји.
Соопштуваат само за мажи и жени починати од коронавирус. А другите 7-8 пола што ги имаат не ли боледуват? Што се случува?

– – – – – – –

Пред околу 2 години во една несреќа го загубив едното уво. Тоа не ми беше проблем, но кажете ми сега, каде да ја закачам таа маска?

– – – – – – –

Морам да седам дома, не смеам да излегувам по кафичи, не смеам да одам на утакмица… Ова коронавирусот ти е исто како бракот.

– – – – – – –

Короната уништи уште една македонска традиција! Со ова 1,5 – 2 метри растојание, никој не може да отиде преку ред…