10 кратки вицови за повесел ден

Мaж и жена можат да бидат само пријатели, без да имаат с*кс. Таквото пријателство се нaрекува брак.

– – – – – – –

Разговор меѓу идеалниот маж и идеалната жена:
– Мила, сакаш ли да отидеме до златарата да ти купам прстен со огромен дијамант?
– Не.

– – – – – – –

Мажот налутено ѝ вели на жената:
– Зошто го удри детето, мори?!
– Ми рече дека сум дебела.
– И кога го удри, ослабна ли?
ПЛЕЕЕС!

– – – – – – –

Домот ти е таму каде што ти е полначот за мобилниот телефон.
– Современа поговорка

– – – – – – –

– Како ќе се масираш за маскенбалот?
– Се мислам да бидам Спајдермен!
– А маска си купи ли?
– Уште не. А ти во што ќе се маскираш?
– Па, во убавицата!
– А маска си купи ли?

– – – – – – –

– Каде беше?
– Трчав…
– А зошто ти се мокри панталоните, а не маицата?
– Не дотрчав…

– – – – – – –

– На скала од 1 до 10, со колку го оценувате нашето правосудство?
– А може ли скалата да почнува од 0?

– – – – – – –

– Што е женет маж без љубовница?
– Говедо врзано за слива.
– Што е мажена жена без љубовник?
– Историјата не памети таков случај!

– – – – – – –

– Зоки, кажи искрено, кој ти го напиша домашното?!
– Учителке, најискрено – не знам!!! Си легнав порано!

– – – – – – –

Разговараат двајца партиски војници вработени во државна администрација:
– Да не си ми го видел пенкалото?
– Да, зад увото ти е.
– Зошто секогаш треба да ги усложнуваме работите… зад кое уво?