10 кратки вицови за Влентин и неговиот вечен ривал Трифун

– Келнер, бокалче жолта лозова, бокалче бело вино, бокалче црвено вино!
– Ама Драги, нели дојдовме да го одбележиме и Свети Валентин?!
– А, да… И едно срце на ражен!

– – – – – – –

Ако го празнувате Св. Валентин без презерватив, ќе биде Скорпија, да знаете…

– – – – – – –

Родителите, кои имаат тинејџерки да очекуваат:
– Мамоооо?!
– Кажи ќерко, што е?
– Може ли на 14 Февруари да спијам кај една пријателка?

– – – – – – –

Да имаш добиено на Свети Валентин значи голема болка за з*дникот…

– – – – – – –

На 14 февруари во книжара:
– Имате ли картичка со натпис: „За единствената жена во мојот живот“?
– Да!
– Дајте ми седум.

– – – – – – –

– А бе Саше, што ти подари жена ти за Свети Валентин?
– Ме испрати на с*ксуално патување.
– Какво е тоа?
– Ме испрати во п*чка си мајчина!

– – – – – – –

Не разбирам зошто мрчите дека свети Валентин не бил Македонец. Демек сите други светци се родум од вашето село…

– – – – – – –

Порано на Валентајн ми велеше:
– Соблекувај сѐ, те сакам!
А сега:
– Соблекувај сѐ, ќе ја пуштам пералната!

– – – – – – –

И на Свети Валентин е како на Нова Година – животни со рогови носат подароци!

– – – – – – –

За секој случај на 13 февруари си го пишувам следниот статус:
Ако на Свети Валентин добиете љубовна порака од мене, да знаете дека го славам Свети Трифун!