10 мисли кои често се јавуваат во главата на личност со „синдром на одложен живот“

Малкумина сфаќаат дека понекогаш тивко чекаат настрана нивните животи да завршат. Ако секогаш чекате подобри времиња и можности или сте среќни што гледате нечиј живот на ТВ-емисии и реални емисии и се чини дека сте го паузирале својот веројатно сте заробени од синдромот на одложениот живот.

Ако користите некои од следниве фрази премногу често тогаш треба подобро да го организирате животот.

1. Го користат она што не им се допаѓа, а новото го оставаат на илузијата „подоцна“

2. Ги оставаат своите цели за „подобри моменти“, кои ги чекаат, но не и создаваат

3. Тонат во депресија и чекаат работите сами од себе да станат подобри

4. Ги одложуваат работите од понеделник…

5. Живеат за светот, но не и за себе

6. Наоѓаат изговори за да не излезат од удобната зона

7. Се откажуваат од животни искуства за материјални нешта

8. Негативно се настроени кон новитети

9. Се плашат дека животот многу ќе им се промени

10. Не знаат што сакаат