10 мистериозни откритија кои целосно ги збунија луѓето

Светот е полн со мистериозни работи и понекогаш, дури не мора да одиме во музеј за да идиме нешто чудно. Но, едноставно не е доволно да се најде нешто необично, треба и да се објасни за што всушност станува збор.

А, заедницата на Редит, со објаснувачко име „Што е ова нешто?“, ги решава овие секојдневни загатки.

„Овој прстен го најдов додека работев во градината. Јас го исчистив и видов дека не личи на обичен прстен“

Одговор: Ова е прстен за оплакување. Иницијалите припаѓаат на изгубената сакана личност.

„Моите соседи го поставија ова на нивниот ѕид свртено кон нашата градина. Изгледа како мешавина помеѓу камера и звучник.“

Одговор: Ова е за растерување на животни

„Ова го најдов во колекцијата на богатство на тетка ми. Се чини дека има нешто тешко и метално внатре “.

Одговор: Ова е специјален камен за мерење на морските струи. Луѓето го обележуваат со број, го погребуваат на одредено место, а потоа на крајот го бараат со метален детектор.

„Мојот пријател го пронајде ова на плажа во Њујорк“

Одговор: Ова е дел од забната плоча на раја.

„Ова го најдов во фиока кога расчистив еден куп старо ѓубре“.

Одговор: Ова е држач за нога на јагне.

„Го најдов на продажба. Никој не знаеше ништо за неговото потекло“

Одговор: Тоа е веројатно Грис-Грис талисман. Вуду амајлија која го штити сопственикот од лоша магија.

„Нашиот сопственик на зградата го нашол ова во подрумот. Тешки метали. Гугл нема одговори “

Одговор: Ова е многу старо железо за лемење. Крајот што го држите е главата, и обично се прави од бакар. Другиот крај нормално би имал дрвена рачка.

„Го најдов ова во кафуле. Која е оваа игра? Како се игра?“

Одговор: Ова е игра на табла наречена Манкала.

„Ја најдов оваа работа во шумата“.

Одговор: Ова е смрдливо јајце, габа Phallaceae

„Баба ми почина, и разгледуваме низ нејзините работи. Таа го украла ова од Париз.“

Одговор: Ова е старо топче за играње pétanque.