10 песимистички и „неинспиративни“ цитати кои се толку лоши, што се добри

Може ли да имате премногу шеќер во вашата лимонада? Да може. Можете ли да се заситете од целата вознемирувачка позитивност што е исценирана или премногу клише за навистина да функционира? Додека сте зафатени со размислување за сите инспиративни цитати што сте ги виделе изминатата недела и сфаќате дека можат да бидат досадни, погледнете ги овие цитати кои се сурови, но содржат одредена доза на вистина. Овој пат, ќе го славиме некои од најпознатите демотивациски цитати кои се целосно „неинспиративни“ и тоа им е и намерата.