10 популарни комплименти кои се всушност повеќе навредливи

Понекогаш фразите кои се кријат зад комплиментите служат само за да ѝ наштетат на другата личност и лицето кое ги изговара да може да доминира со ситуацијата.

Сепак понекогаш може да се случи некое лице да сака да даде позитивен и искрен комплимент, но не знае дека и неговите зборови добиваат сосема друго значење. Во секој случај, секој веројатно го знае чувството кога не можете да сфатите: дали некој ви дава комплимент или сака да ве навреди.

1.

Што навистина значи ова. Изгледа како да сакаат да ви стават до знаење дека не кружат добри гласини за вас.

2.

Што навистина значи ова. „Сè уште сте далеку од посакуваниот резултат, треба да работите и работите“. Газдите понекогаш сакаат да ги злоупотребуваат ваквите фрази.

3.

Што навистина значи ова. „Кога би била на твое место не би се однесувала така“

4.

Што навистина значи ова. Ова никој не сака да го слушне во ситуација кога не сака да зборува за нешто. Малку е веројатно дека на лицето кое штотуку преживеало, на пример, развод или одвојување од партнерот, сака да му пристапи со такво охрабрување.

5.

Што навистина значи ова. „Веќе мислев дека никогаш нема да се случи“. Еден збор го расипува целиот ефект на пофалби. И слична честитка, „Конечно се ожени / стапи во брак“, дефинитивно не звучи подобро.

6.

Што навистина значи ова. „Леле, не си глупава, иако си убава“. Во исто време невозможно е да бидете паметни и убави?

7.

Што навистина значи ова. Тоа е како да сакаат да ви ги посочат грешките и неуспесите.

8.

Што навистина значи ова. „Време беше да најдеш некој цел живот си сам/а“. Можете да уживате во животот сам. А, партнерот сè уште не е чорап за да го пронајде. Обично, ние ги поддржуваме пријателите ако се среќни, а не само затоа што следат некакви очекувања на заедницата.

9.

Што навистина значи ова. “Вашиот изглед е специфичен, не можам да кажам ништо.”

10.

Што навистина значи ова. Дури и ако некој е искрено среќен со вестите за бременоста на девојката, вреди да се формулира подетално. Никој не сака да слушне честитки, кои се чини дека нѐ наведуваат на проблеми со репродукција.