10 познати производи кои не растат како што мислевме

Луѓето од 21-виот век се толку навикнати да купуваат производи од супермаркетите што реално голем дел од нас не знаеме како всушност изгледаат овие растенија во природата.

Дали можете да препознаете сусам во природата или пак гоџи бобинките? Не? Тогаш погледнете како всушност изгледаат тие и многу други во нивната непреработена форма.

Семки од сусам

Лимонова трева

Гоџи

Какао

Леќа

Ванила

Ѓумбир

Лен

Чиа семе

Шафран