10 правила на бонтон, кои доколку ги избегнувате ќе биде нарушен вашиот углед

Во современото општество правилата за бонтон се сменети и повеќе не треба да се поклонуваме на луѓето на улица, но сепак постојат одредени правила кои треба да ги почитуваме доколку сакаме да изгледаме како вистинска дама.

1. Не ја предавајте чантата на маж

2. Не допирајте го задниот дел од столот

3. Не плашете се од работа

4. Следете ги правилата за шминка

5. Почитувајте се себе си и вашето време.

6. Не ставајте го телефонот на масата

7. Знајте ги правилата за кореспонденција

8. Не ги држете рацете на половината

9. Користете зборови на благодарност во умерени количини

10. Не се свртувајте доколку не ве повикаат по име