10 пронајдоци што го прават светот подобро место за живеење

Вашиот живот може да биде многу полесен со помош на нови гаџети. Од мали филтри за нос до чорапи за бебиња што го следат нивното здравје и ве оставаат да спиете – ваквите пронајдоци не прават помалку загрижени и го цениме времето што го имаме. И токму тоа им треба на многумина од нас во овој хаотичен свет.

Мрежи кои ја одржуваат околината чиста од ѓубре

Филтер за прочистување на воздух за во нос

Паметно чорапче кое го прати здравјето на бебето

Соларна јакна која ве топли и ве чува

Ергономски поддржувач на вратот

Неелектронска фонтана за мачки и чиста вода

Паметен цреп за цвеќе кој кажува што му е потребно

Уред за обука за спиење кој се бори со ‘рчењето

Филтер што го чисти вашиот автомобил од полен и алергени

Машина за перење во големина на рака што ја чисти облеката со моќта на ултразвучната технологија