10 работи кои беа модерни во 2000-тите години, но сега само предизвикуваат насмевка на нашите лица

Можеби е тешко да се поверува, но 2000-тите беа пред 20 години. Луѓето ги поминуваа ноќите во интернет кафулиња, купуваа ДВД и имаа свои правила за стил.

Но, излегува дека некои работи што ги сметавме за кул тогаш, сега им носат само насмевка на нашите лица.

Раширени или повеќеслојни тавани

Слични идеи за дизајн се сметаа за знак на просперитет во 00-тите. Особено беше шик да се инсталира сјајен таван или повеќеслоен таван направен од гипс картон и светлечките ленти беа задолжителни. Таваните имаа различни бои, од мирна бела до светло сина или црвена боја.

Алки во косата

Овие тенки монистра ги ставаа во косите и фризерите, но можевте да си ги купите и истото да го направите самите дома. Сега, додатоците за коса повторно се во тренд.

Заменливи задни маски на мобилен телефон

Ако можевте да ги смените грбот и предните панели на вашиот телефон за неколку секунди ве сметаат за „најголем фраер/ка“. Производителите порано произведувале неколку модели на задни панели и ги продавале во сет со мобилен телефон.

Кармин со бојата на вашата кожа

Во 2000-тите, модните икони избираа кармин со боја на нивната кожа па дури и посветол. Исто така сјајот за усни беше многу популарен.

„8 во 1 ДВД“

Можевте да купите ДВД-а со еден куп филмови снимени на еден диск. Овие ДВД-а можеа да содржат и класични филмови и неодамна објавени филмови.

Риба која што пее на ѕидот

Во 2000-тите оваа распеана риба беше хит и сите ја купуваа и ја ставаа на своите ѕидови.

Футроли на ремен

Овие футроли беа популарни помеѓу мажите над 35 години.

Интернет кафулиња

Ако не бевте среќен сопственик на компјутер, можевте да одите во интернет кафе. Учениците бегаа од часови, ги трошеа парите за ужина само за да ја играат омилената игра.

„Студено“ руса коса

Долга права руса коса, која беше полесна од печатарската хартија беше модерна тогаш. Најубавите жени имаа светол кармин и интензивен лажен тен.