10 работи кои доколку гостите ги видат засекогаш ќе го заборават патот до вашиот дом

Прекрасна традиција е да примате гости. На крајот на краиштата, дома можете да се опуштите и да се забавувате без да се обидувате да ја надвикате музиката, како на пример, во кафуле и без да се срамите од љубопитните уши. Ако сакате да поканувате пријатели дома, веројатно разбирате колку е важна атмосферата во овие моменти. Но, дури и навидум безначајни ситници можат да го уништат тоа.

Рамки, фигурини, сувенири и други колектори за прашина што ги исполнуваат просториите

Прекрасни ситници ужасно го натрупуваат просторот. Во преполната просторија, гостите се чувствуваат непријатно, бидејќи немаат ни каде да стават шолја кафе или да стават телефон. Ако за сопствениците овие сувенири и фигурини не се само глупости, туку вистинска колекција, можат да направат посебна витрина за нив. Главната работа е редовно да ја бришат прашината.

Миленичиња кои слободно седат на маси, па дури и оставаат траги на чинии

Многу луѓе ги сакаат своите миленици толку многу што се подготвени да им ги бакнат лицата. Сепак, не сите гости ја делат оваа љубов. Сепак, подобро е животните да немаат пристап до местата каде што се подготвува и консумира храна.

Планина од валкани садови во кои може да се појави нова цивилизација

Таквата планина јадења може да им се допадне само на лебарките. За да не се забавувате во дискотеката со лебарки, најдобро е да ги измиете сите садови навечер.

Валкана бања

Како што знаете, ѓаволот е во деталите. Дури и ако самиот стан е пријатен и чист, неуредната бања со валкани крпи за перење и валкано огледало можат целосно да го уништи апетитот и расположението на гостите. Препорачливо е редовно да се чисти бањата и тоалетот и да се кријат производи за лична хигиена од надворешни лица.

Куп од разновидни чевли во ходникот

Чевлите што не ги носите сега може погодно да се чуваат во плакар во кутии, а оние што постојано се користат може да се стават на сталажа или некоја корпа. И, исто така, можете да замислите како еден од гостите ненамерно ќе си оди дома во омилените патики на сопственикот. Ова е одличен стимул за да ги ставите работите во ред во ходникот.

Сушара во долна облека во средина на собата

За да се спречи ова најубаво ќе е да ги пружите алиштата пред спиење и тие да се исушат преку ноќ за да можете наредното утро да ги соберете. Малку е веројатно дека гостите ќе се чувствуваат удобно гледајќи ги гаќите на другите луѓе со коали или срца.

Песокот на мачката во дневната соба или кујната

Дури и ако песокот ги неутрализира непријатните мириси, глетката на домашно милениче како моча, најверојатно, ќе им биде непријатна на другите. Мачката треба да има свое место за својот бизнис, на пример, во бањата. Во овој случај, никој нема да се меша со животното, а гостите ќе вечераат во мир.

Валкани или искинати влечки

Крајно време е искинатите и валкани гостински влечки да отидат на нивниот заслужен одмор. Неподготвеноста на гостите да носат такви чевли е сосема оправдана, бидејќи е барем нехигиенска. Многу е попријатно да се оди бос по подот.

Користени пелени или други средства за хигиена

Тука дури и нема што да се објасни. Едноставно е непријатно, тоа е сѐ. Откако видел таква слика, гостинот со голема веројатност никогаш нема да сака да се врати во оваа куќа.

Постојани расправии на сопствениците едни со други и разговори со висок тон

Има луѓе за кои разговорите со висок тон се нормална форма на комуникација. Сепак, најверојатно на гостите им е многу срамно да гледаат такви средби. Подобро е да не ги средувате работите пред странци, туку да разговарате по забавата.

Што друго можете да додадете на нашата листа? Дали во вашиот живот имало инциденти поврзани со непријатни ситуации на гости?