10 работи кои ги прават бабите и дедовците, а родителите не можат да ги поднесат

Бабите и дедовците кои редовно поминуваат време со внуците ја зголемуваат благосостојбата, според истражувањето.

Обично се обидуваат да им помогнат на родителите и да им го олеснат животот, но во реалноста, овие постапки честопати само ги комплицираат работите. Еве кои се најголемите несогласувања помеѓу двете генерации.

1. Критикување на практиките за родителство

2. Купување непотребни играчки

3. Објавување фотографии без дозвола

4. Поттикнување на секоја мала работа

Една студија вели дека прекумерната пофалба може да доведе до недостаток на мотивација. Честопати, бабите и дедовците почнуваат да го истакнуваат своето внимание само на добрите дела на нивните внуци и ги охрабруваат за ништо. Но, како што се испоставува, ова охрабрување може да ја убие желбата на детето да оди напред.

5. Наметнување на свои правила

6. Тајно ги хранат со слатки

7. Им кажуваат на своите пријатели сè за нивните внуци

8. Им купуваат смешна облека

9. Го занемаруваат времето за одење во кревет

10. Им дозволуваат да гледаат ТВ по цел ден