10 работи што можете да ги научите за помалку од 10 минути, но ќе ги користите до крајот на животот

Додека целиот свет обожава суперхерои кои го спасуваат светот без да си ја уништат фризурата, ние предлагаме да ги погледнете обичните луѓе кои се појаки.

Тие знаат како да ве спасат од неочекувано кивање среде семејна вечера, и тие се во можност да поправат скршен патент и да вденат игла побрзо отколку што можете да трепкате. Овие се суперсилите што навистина ни се потребни, затоа гледајте и научете.

10. Ако треба да затворите покварен патент:

9. Ако ви треба пинцета:

8. Ако се гушите, а нема никој околу вас:

7. Ако путерот од фрижидерот премногу тешко се нанесува на лебот:

6. Ако треба да избегнете кивање:

5. Ако се плашите дека може да ги изгубите клучевите или телефонот за време на утринското трчање:

4. Ако треба да се ослободите од икање:

  • Вдишете низ устата.
  • Голтнете двапати по ред.
  • Издишете полека низ носот.

3. Ако заборавате дали сте ја заклучиле вратата:

Обидете се да кажете нешто гласно или да направите нешто додека ја затворате вратата или извршувате друга задача што станала автоматска. Веруваме дека зборувањето или правењето нешто смешно ќе ги зголеми шансите да запомните каква било рутинска задача.

2. Ако треба да се ослободите од затнат нос:

Легнете на страната што е спротивна од блокираната ноздра и кренете ја главата со 2-3 перници.

1. Ако не можете да вденете игла: