10 раси на кучиња кои се сметаат за најверни кон своите сопственици

За разлика од другите животни, кучињата не ни се само „добри“ со нас затоа што им даваме засолниште и храна. Ние споделуваме посебна врска со нив и затоа се толку лојални.

Експеримент од ScienceDirect за кучешко однесување откри дека делот од мозокот, поврзан со уживање и позитивни емоции, се вклучува кога кучињата можеле да го намирисаат мирисот на нивниот сопственик. Еве 10 раси на кучиња кои се сметаат за најверни:

1. Акита

2. Златен Ретривер

3. Германски овчар

4. Бигл

5. Коли

6. Боксер

7. Бернардинец

8. Лабрадор Ретривер

9. Доберман

10. Ротвајлер