10 семејства во кои гените се испреплетени на најнепредвидлив начин

„Тој / таа победи на генетската лотарија“ – ова е она што тие го велат за луѓето чиј изглед ги апсорбира сите најдобри и ретки карактеристики на нивните предци.

Очекувајќи раѓање на дете, родителите честопати замислуваат како ќе изгледа. Но, хероите од нашата галерија не можеа да замислат дека нивните деца ќе бидат толку необични и убави.

Шансата црна мајка да роди бело дете е приближно една од милион. Случајот со Нигеријката Кетрин Хауарт е уште поуникатна: таа е единствената црна жена на светот што роди две деца со светла кожа.

Веројатноста да имате бебе со албинизам е 1:17 000. И веројатноста да имате близнаци со албинизам е уште помала.

Многу е тешко да се поверува, но децата на фотографијата подолу се близнаци. Момчето е родено во темна кожа, а неговата сестра близначка го наследи генот на албинизам (исто како и нивната постара сестра)

Во мешан брак, родени се близначки девојчиња со различни бои на кожата

Мило и Оскар се браќа. Тие се покажаа толку различни бидејќи нивната мајка е Британка, а тато е Јамајканец.

Како резултат на соединувањето на Мексиканската и Салвадорската крв, се роди Дастин – момче со зачудувачка хетерохромија

Тигар, Бамбу и Рокет добија прекрасен и толку разновиден изглед благодарение на холандските и суринамските корени

„Мојата 5 годишна ќерка со 88 годишна баба Јапонка“

Меѓу предците на ова девојче се Мексиканците, Шпанците, Германците, Португалците, Французите, Афроамериканците и Креолите

Габриел и Адонис го наследиле интересниот изглед од мајката од Хаити и таткото Белгиец

„Еден од нашите родители има италијански корени, а другиот ирски. Погодете кој чии гени ги добил.“