10 ситуации во кои луѓето ОДБИЛЕ да користат фотошоп за своите фотографии на социјалните мрежи

Во 2017 година, француската влада донесе закон, според кој, мора да бидат обележани сите комерцијални фотографии што се дигитално преработени, како предупредување за потенцијални болести напишани на кутии цигари.

Овој тренд наскоро се прошири од Франција до остатокот на светот. Многу познати личности, брендови и блогери започнаа да ја поддржуваат оваа идеја и зборуваа против алатките за уредување фотографии и нереалните стандарди за убавина.