10 слики за најдобрите училишни спомени кои нè исполнуваат со носталгија

Дури и кога ќе пораснеме, детето во сите нас веројатно има убави спомени од нивните училишни денови. Училиштето навистина може да биде многу забавно, иако тогаш на моменти ни се чинело како „пекол“.

Училишните денови се помнат вечно, а овие илустрации ќе ве потсетат на таквите носталгични моменти.

1. Денот пред да тргнеме на училиште беше поголем предизвик од заминување од државата

2. Да се биде прв во редот правеше да се чувствуваме како ѕвезди

3. Споделувањето грицки со пријателите на часовите беше најслатко искуство

4. Чистењето ни беше забавно кога двајцата дежурни ја чистеа таблата

5. Пријателството со „паметното дете“ добро ни доаѓаше кога требаше да напишеме домашно пред да почне часот

6. Кога поголемите деца решаваа завршни тестови помалите одеа на излети

7. Читање на омилена книга за време на „досадните“ часови

8. Тогаш часот по информатика беше влез во нов свет

9. Оние кои не спиеле во градинка плачеле за тоа во средно

10. Најдобар момент беше кога ќе се гледаше видео на телевизор