10 стрипови кои докажуваат дека на светот му недостасува Нобелова награда за мајчинство

Социјалните медиуми се преплавени со слики на идеални мајки во потпетици и стајлинг кои самоуверено ги држат бебињата во рацете додека широко се смеат. Од секаде слушаме дека децата се цвеќиња на животот и секоја жена треба да ја доживее радоста на мајчинството. Во исто време, малку луѓе велат дека да се биде мајка не е секогаш лесно. Стриповите на илустраторката Луси Скот, која роди ќерка и ја доживеа целата палета на родителски чувства, ќе раскажат за вистината на првата година од мајчинството.