10 стрипови за ироничните промени кај нашите мајки откако ќе станат баби

Кога една жена станува мајка тоа дефинитивно ѝ го менува животот но многу луѓе не зборуваат за извонредната трансформација што жените ја минуваат кога стануваат баби.

Од скоро заборавање на правила, манири и дисциплина до преиспитување од кој било вид на опасност и непријатност што можеле да ги поминат внуците, тие се чини дека се различни човечки суштества од оние што нè воспитале.

1. Шеќерот повеќе не е исклучен

2. Тие одеднаш се чини дека се обидуваат да го направат животот на родителите мизерен

3. Болката на нивните внуци е поважна отколку што порано изгледала болката на нивните деца

4. Не им е грижа дали рутината на бебето е сменета

5. Тие почнуваат да мислат дека родителите се машини за производство на бебиња

6. Бабите и дедовците промовираат мрзеливост

7. Спиењето не е ништо за нив

8. Кога бевме деца, најскапите играчки не беа опција

9. Тие развиваат параноја

10. Но, една работа никогаш нема да се промени: Нивната љубов кон вас и вашите малечки.