10 трикови кои можат да го спасат не само вашиот дом, туку и вашите пари, време и од стресот

Кога ја чистиме куќата, можеме да ги направиме работите многу полесни со малку фантазија и малку експериментирања и грешки.

Секогаш има полесен начин да се справите со проблемите околу куќата без премногу стрес (па дури и пари), само ако решите доволно да се ангажирате околу тоа. Овие неколку трикови се одлични решенија за вакви секојдневни проблеми.

1. Сода бикарбона и оцет може да ви помогнат да го одзатнете запушениот тоалет или мијалник

2. Кога вашите деца цртаат по ѕидот користете фен за да го стопите восокот

3. Исчистете го мијалникот со масло за бебиња за да може да заблеска

4. Запечатете отворени кеси со стари шишиња

5. Додадете детергент за перење или омекнувач во вашето казанче за да ослободува пријатна миризба во тоалетот

6. Додадете сода бикарбона во сапун и вода за да се ослободите од остатоците од храна на садовите

7. Можете да направите свое средство за чистење користејќи оцет и маслиново масло

8. Можете да се ослободите од ‘рѓата во вашиот дом со добра „бања“ со оцет

9. Потопете го мијалникот користејќи врела вода и прашок за перење 10 минути за да го исчистите со леснотија

10. Исчистете ја славината со парче лимон за да помогнете во борбата против бигорот