11 Илустрации што го докажуваат дека она што го гледаме на социјалните мрежи не е ништо друго освен илузија

Сите ние споделуваме работи што нѐ прават да се чувствуваме среќни или што нѐ загрижуваат на социјалните медиуми и магијата на сето тоа е што, преку тие канали, можеби ќе можеме да најдеме луѓе кои всушност се заинтересирани за истите работи. Меѓутоа, понекогаш може да изгледа дека живееме во алтернативна реалност во која постојат 2 верзии на нас самите затоа што имаме тенденција да „измислуваме“ ситуации без да го сфатиме тоа, бидејќи се изразуваме преку овој уникатен начин што ни го понуди технологијата.

1. Можеме да бидеме одлични застапници за благородни цели, но понекогаш е потребна одредена работа за да се направи нешто во врска со тоа.

2. Понекогаш имаме интереси што не ги споделуваме со луѓето во реалниот живот, но ги споделуваме преку Интернет.

3. Можеме да се восхитуваме на примерни врски без да знаеме што навистина се случува зад сцената.

4. Некои луѓе се многу познати преку Интернет, но тоа е сосема друга приказна кога ќе ги сретнете во реалниот живот.

5. Сите имаме пријатели на кои им недостигаме само преку Интернет …

6. Забавите и состаноците може да се видат од повеќе гледишта.

7. Може да биде забавно да ја сликаме нашата храна, но убавата храна не е иста со добрата храна.

8. Зајдисонца! О, само кога би можеле да го споделиме она што го чувствуваме кога ги гледаме.

9. Честопати излегуваме дека сме расипувачи на нашата приказна.

10. Работите во реалниот живот се малку понеповолни од она што го гледате на социјалните мрежи.

11. Дури и мајчинството изгледа многу поедноставно на Интернет, но всушност е исто толку тешко како и секогаш.