11 илустрации кои покажуваат од што навистина се состои животот на ниските жени

Понекогаш е тешко за ниските луѓе да се прилагодат на свет кој е наменет за луѓето со средна височина. Ниските девојки се убави и шармантни, но дали навистина си се допаѓаат на самите себе?

Често ниските девојки ги сметаат за деца и купувањето на совршено точна облека може да биде кошмар за нив.

Суровата реалност е дека очекувањата што ги имаме кога одиме на шопинг честопати се нереални.

Тешко е да се ослободите од некои комплекси, дури и во зрелоста.

Сфаќаме дека не сите разговори се случуваат на еднаква висина.

Мора да се биде креативен на концерти и забавни настани…

… Но, ретко кога можеме да се подготвиме за сите

Не секогаш ласка кога луѓето околу нас мислат дека сме помлади.

Сите мислат дека вашто момче е многу постаро од вас иако сте иста генерација

Но, на чувствата не може да им се наредува и висината не игра улога тука

Сепак има ситуации во кои е добро да си ниска жена

И иако не можат секогаш да се справат со секоја ситуација…

…Ниските жени добиваат помош кога најмалку очекуваат