11 пред и потоа споредби кои покажуваат позитивен ефект на карантинот и како се намалува загадувањето

Живееме во чудни времиња. Една третина од светот е под застој, воздушниот сообраќај е во функција, фабриките се затворија, а нашите животи се паузирани. Но, откако ќе го отворите прозорецот и ќе погледнете нагоре, ќе забележите нешто поразлично. Небото е појасно, а воздухот посвеж. Не грижете се, не е халуцинација.

Новите научни податоци покажуваат дека има огромен глобален пад на загадувањето на воздухот. Научниците откриле дека има пад на азотниот диоксид за 54% во Париз и пад од скоро 50% во Мадрид, Милано и Рим. Во меѓувреме, НАСА објави 30% намалување на загадувањето на воздухот во Североисточниот дел на САД и до 30% пад на NO2 во Кина.

Податоците се една работа, но гледањето на трансформацијата со голо око е друга! Ајде да погледнеме пред и по фотографиите кои покажуваат како глобалното заклучување го обнови светот.

Њу Делхи, Индија

Лос Анџелес, Калифорнија

Њу Делхи, Индија

Милано, Италија

Големиот канал, Венеција, Италија

Лагуните на Венеција

Северна Џакарта, Индонезија

Реката Јамуна, Њу Делхи, Индија

Џакарта, Индонезија

Далекуводи, Њу Делхи, Индија

Исламабад, Пакистан