11 ситуации кои откриваат како се менува вашиот живот откако ќе добиете деца

Мозоците на новите мајки и татковци се менуваат засекогаш откако ќе добијат деца но тоа не е единствената работа што се менува.

Валканите пелени и повраќаниците не ви пречат толку како порано. Учите како да се истуширате за 30 секунди. И сега можете професионално да се справите со разгалено дете додека купувате намирници.

1. Нема повеќе време за себе

2. Треба да се збогувате со приватноста барем во наредните 18 години

3. Нема повеќе Игра на тронови. Пепа прасе сега ќе стане вашето омилено ТВ-шоу

4. И вашиот капацитет да носите тежина се зголемува за двојно

5. Вие станувате пофлексибилни кога станува збор за уметноста

6. Будењето доцна станува сон. Дури и за време на викендите.

7. Сега можете да функционирате со само 4 часа спиење. Тоа е вистинска суперсила.

8. Разубавувањето станува покреативно. Но, барем сега е бесплатно.

9. Не ви се гади од многу работи сега…

10. Вие и вашата најдобра пријателка продолжувате да правите сѐ заедно…

11. Патувањето е попредизвикувачко, но се исплати