11 новогодишни традиции од нашето детство на кои модерната младина само крева раменици

Нова Година е единствениот празник што го слават повеќето жители на светот. Новата генерација со ентузијазам усвојува некои од обичаите на прославата од своите родители: омилени јадења на масата, размена на подароци. Другите непишани правила постепено стануваат минато.

Соседот/родител/роднина во улога на Дедо Мраз

Купување и украсување жива елка во последен момент на 31 декември

Елката не се собира неколку месеци по Новата година

„Жижалица“ како врвно пиротехничко средство

Правење кутии за честитки во училиштата

Цел ден поминат во правење новогодишни јадења

Изработка на новогодишни маски

Правење новогодишни украси и играчки

Гледање на новогодишна програма

Вадење на луксузниот прибор еднаш годишно

Новогодишни честитки