12 духовни докази дека светот е изграден врз добрина

Понекогаш едноставно сакаме да треснеме на земја со задникот и да почнеме да плачеме како мало бебе додека мајка ни не дојде да нѐ земе во раце бидејќи зрелоста е тешка, а светот изгледа како негостопримлив и студен. И тогаш одеднаш ќе прочитате дека кучка посвоила мачиња, соседи си помагаат, луѓе прават хумани дела и веднаш срцето ви се стоплува, а така и треба.

Кучето скитник Џорџија ги изгуби сите свои кученца. Таа беше запознаена со 3 сирачиња мачиња и веднаш ги посвои како свои младенчиња.

Во Индијана, на затворениците со добро однесување им е дозволено да се грижат за мачки од засолниште: им помага и на луѓето и на животните да не се чувствуваат осамено.

9-годишниот Брејди дознал дека полициските кучиња остануваат незаштитени во мисиите и собрал 315.000 долари за панцири.

„Мачка живее во локалната продавница веќе 5 години, вработените ја хранат. Обично се шета на мебелот во градината.“

„Има посебно место на работа каде што се собираат работи за жртвите од пожарите во јужен Орегон. Ги сакам моите колеги кои не ги оставаат другите во неволја! “

Василиј Рижук сади цвеќе покрај патиштата на свој трошок веќе 20 години. За тоа време, тој засади 700 км невен и сончоглед.

„Кога тргнав кон пазарот видов ред пред еден автомобил и си помислив што ли продаваат. Всушност овие двајца луѓе подаруваат храна на луѓето на кои им е најпотребна.“

„Додека џогирав, забележав дека оградата на мојот стар сосед е оштетена од ураган. Имав неколку штици во мојата гаража, па поправив сè ова попладне “.

„Живееше во близина на моето работно место, слаб и валкан. Си мислев грдо маче. Но, за мојот роденден дојде кај мене и го земав, сега не можат да си го замислам животот без него.“

„И помогнав на жената да ја подигне количката со детето во трамвајот и се извалкав. Баба станува и држи влажна салфетка. Стана толку пријатно. Јас директно почувствував како се врати добрината! “

Ова е „доктор“ Локи: тој работи во болница и им помага на пациентите полесно да се справат со болестите.

„Оваа фотографија од насмеано момче во ивалидска количка го воодушеви Оли. Тој гледа деца секој ден, но не се пронаоѓа себе. Тоа беше неверојатно! “