12 фотографии кои покажуваат колку е лесно да бидеме измамени во модерниот свет

Во современиот свет, лесно е да се биде плен на трикови на пазарот и инфлуенсерите. Тажно е кога ќе сфатите дека сте верувале во нешто нереално.

Луѓето од нашата компилација доживеале такво нешто, па дури и направиле фотографии за да не предупредат дека не треба да веруваме во нешто што веќе изгледа премногу добро за да е вистина.

1. Една девојка од Инстаграм реши да се пошегува со своите претплатници. Таа направила фотосесија во Икеа, но напишала дека е на Бали.

2. „Морав да добијам 1.001 налепница. Се покажа дека 768 налепници се само мали квадрати “.

3. Како изгледа фотографијата на блогерот во рајот:

4. „Нарачав боја за коса од Амазон и беше прв пат да добијам невидлив производ од нив“.

5. Леле, ова е паметно …

6. „Купив вино кога дојдов дома го открив ова“.

7. „Зошто очекував цели парчиња?“

8. „Тоа не е ни цела печурка“.

9. Тажно колаче

10. „Ќе се јавам во полиција“

11. Масло со малку месо

12. „Работам како курир. Морав да му го доставам на клиентот – празна кеса од луксузна продавница “.

Бонус: од компир до убава жена благодарение на моќта на шминка …