12 комични стрипови за тоа како жителите од големите градови се разликуваат со луѓето од провинција и селата

Многу луѓе сакаат да живеат во големи градови. Кој би се расправал, ваквиот потег има непобитни предности: поголеми плати, поголема забава и побогат културен живот. Но, тивкиот живот во мало село има и свои предности. Воздухот е чист, природни производи, секогаш има со кого да разговараме и ако ви здодее осаменоста, веднаш можете да си најдете друштво.

12. Градски жител успева да паничи од претстојното миење садови. Село: „Ајде, уште добитокот ни остана.“

11. Во градот не воспоставуваме односи со соседите, но во селата и провинциите сè е поинаку.

10. Урбаните мачки се разгалени и мрзливи, а руралните мачки се незаменливи помагачи (добро скоро секогаш)

9. Па дури и комарците во градот се некако мрзеливи.

8. Урбаните деца виделе жив зајак неколку пати во животот, а руралните деца со сигурност знаат дека храната не расте во продавница.

7. Жителите на една метропола можат да одморат во кое било време од годината. Ситуацијата е посложена за селаните.

6. Но, патот до работа во мал град или село не се претвора во вистинска тортура

5. Во градот, модата се цени, но во селото е потребно рацете да се користат за работа

4. Методите за наоѓање сродна душа во град и село сè уште се различни

3. Жителите на големите градови имаат поголема веројатност да инвестираат во себе, а руралните млади дами првенствено се обидуваат да ги подобрат своите домови

2. Здрава храна и кафулиња vs. Семејни собири со свинско месо и сад со мајонез салата

1. Во градска бетонска кутија не можете да се оддалечите од бучните соседи над, под и зад ѕидот, а во селото владее мир и тишина